ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ  ΝΤΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ

DOGRAMATZIS  PHARMACIES, ATHENS, GREECE (4 LOCATIONS)

Φαρμακεία: Λ. Μαραθώνος 112 & Λ. Κλεισθένους 223, Γέρακας -

                    Λ. Εθν. Αντιστάσεως 31-33, Καισαριανή -

                    Λ. Στρ. Αλεξ. Παπάγου 9, Ζωγράφου


Copyright © 2017 www.ddpharmacies.com

Προστασία Πνευματικών Δικαιωμάτων - All rights reserved.

Ενημέρωση: Ιανουάριος 2017


Χάρτης Ιστοσελίδας - Site Map

Ακολουθείστε μας

Κεντρική Φαρμακεία μας Προιόντα Υπηρεσίες Προσωπικό Πληροφόρηση Επικοινωνία Multimedia Our pharmacies Health - Drugs Health calculators EntertainmentKorres

Η ομοιοπαθητική


H ομοιοπαθητική, με την ήπια αλλά αποτελεσματική προσέγγισή της και την έμφαση στη φύση, ως την απόλυτη πηγή των πάντων, ήταν η αφετηρία.


Το πλεονέκτημα των φυσικών συστατικών δεν είναι μόνο η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους, αλλά και η μοναδική συνέργεια και αλληλεπίδρασή τους.


Κάθε βότανο αποτελείται από πολλά συστατικά, κάποια από τα οποία είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους, ενώ κάποια άλλα δείχνουν να είναι ανενεργά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μία μοναδική χημεία με τον τρόπο που αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, η οποία δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο εργαστήριο. Με άλλα λόγια, οποιαδήποτε «κατασκευασμένη» φόρμουλα από τα μεμονωμένα συστατικά κάθε βοτάνου δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι τόσο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική όσο το ίδιο το βότανο στη μορφή που απαντάται στη φύση. Το εργαστήριο είναι μέρος της εξίσωσης, αλλά στα πλαίσια της έρευνας της βιοχημείας της επιδερμίδας, της έρευνας για την εξεύρεση φυσικών τρόπων ενεργοποίησης ειδικών βιολογικών δρόμων που επιτρέπουν στα κύτταρα να επιμηκύνουν τον υγιή κύκλο ζωής τους.


Η ομοιοπαθητική κληρονομιά του φαρμακείου αποτυπώνεται σε πάνω από 3,000 θεραπείες με βότανα, βασισμένες σε φυσικά συστατικά που φτάνουν και ξεπερνούν συστηματικά την αποτελεσματικότητα συνθετικών παραγόντων που έχουν εξελιχθεί σε εργαστήρια μέσα σε περίοδο ετών. Αλόη, Borage, Καλέντουλα, Νυχτολούλουδο, Αμαμελίδα, Κερσετίνη, Άγριο τριαντάφυλλο είναι μόνο κάποια από τα ευεργετικά αυτά συστατικά που μας έρχονται κατευθείαν από τη φύση και επιλέγονται για τις μοναδικές ιδιότητές τους. Το εκχύλισμά τους απομονώνεται, σταθεροποιείται και υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές με σκοπό την μεγιστοποίηση της χρήσης των εγγενών αυτών ιδιοτήτων για τις ανάγκες της επιδερμίδας. Η ομοιοπαθητική κληρονομιά παρέχει τη γνώση και το εργαστήριο τις κλινικές δοκιμές ώστε η τελική φόρμουλα να αποτελεί τη φυσική εναλλακτική στις γνωστές σε όλους μας συμβατικές λύσεις περιποίησης της επιδερμίδας.


Το Φαρμακείο Κορρές


Το φαρμακείο Τζιβανίδη, που άνοιξε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’60 πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ήταν το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα . Ο Γιώργος Κορρές προστέθηκε στην ομάδα Τζιβανίδη το 1989 ενώ σπούδαζε στη Φαρμακευτική Αθηνών. Παρόλο που ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας την ομοιοπαθητική με σκεπτικισμό κατέληξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών. Με οδηγό το πάθος του και τη βαθιά του γνώση των βοτάνων, ο Γιώργος δε σταμάτησε να οραματίζεται την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης σειράς φυσικής περιποίησης προσώπου, την οποία κατάφερε να βάλει μπροστά όταν ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου, το 1992. Το πρώτο του βήμα ήταν να δημιουργήσει ένα υποδειγματικό εργαστήριο ομοιοπαθητικής βασισμένο στα πρότυπα των αντίστοιχων στο εξωτερικό. Υποβοηθούμενος από την κληρονομιά του φαρμακείου, τη δική του γνώση και κατανόηση πάνω από 3.000 θεραπειών με βότανα και τη δίψα του για την εξεύρεση εναλλακτικών μέσα από τη φύση, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες φόρμουλες, τις οποίες πρώτα δοκίμαζε στους φίλους του.


Το 1996 γεννήθηκε η ΚΟΡΡΕΣ. Η φιλοσοφία πίσω από τη μάρκα απλή - χρήση φυσικών και /ή πιστοποιημένων οργανικών συστατικών της καλύτερης ποιότητας, προϊόντα φιλικά στην επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον, με κλινική αποτελεσματικότητα, προϊόντα τόσο προσιτά ώστε να επιτρέπουν την καθημερινή χρήση αλλά ταυτόχρονα άρτια αισθητικά ώστε να «μας εμπνέουν και να μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι».


Η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ήταν το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ και ταυτόχρονα παγκόσμια πατέντα.


Το ιστορικό φαρμακείο παραμένει ακόμα και τώρα το μεγαλύτερο φαρμακείο του είδους του στην Αθήνα με πιστή και αφοσιωμένη πελατεία ενώ ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη ‘σχολής’ για όλα τα νέα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.


Νάξος


Το νησί της Νάξου είναι η έμπνευση για το πρώτο προϊόν ΚΟΡΡΕΣ. Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων, γνωστό και ως κρυψώνα για τον Δία, τον Θεό του ουρανού και της βροντής, επίσης γνωστό και ως το νησί όπου ο Θησέας εγκατέλειψε την πριγκίπισσα Αριάδνη, μετά το φόνο του Μινώταυρου.


Πρώτο προϊόν ΚΟΡΡΕΣ ήταν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Σκαδό της Νάξου.


Γιώργος Κορρές


Ο Γιώργος Κορρές, απόφοιτος της Πρότυπης Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. To 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε πλήρως το 1992. Στα χρόνια που ακολούθησαν, δημιούργησε ένα εργαστήριο παραγωγής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων στα πρότυπα των πιο σύγχρονων της Ευρώπης. Το 1996, με εφόδια την εμπειρία που είχε αποκτήσει και την πίστη του σε προϊόντα που βασίζονται σε φυσικές πρώτες ύλες, ίδρυσε την ‘ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα’, με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με βότανα, που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, άρτια αισθητικά και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή. Ο Γιώργος Κορρές συμμετέχει στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα παγκόσμια κέντρα ερευνών. Η συνεχής του προσπάθεια είναι να χρησιμοποιεί αξιόπιστα, κλινικά αποδεδειγμένα ενδημικά ελληνικά βότανα γι’ αυτό το λόγο αναπτύσσονται συνεργασίες με τοπικούς βιοκαλλιεργητές και κοινωνικούς φορείς, τους οποίους η ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει και εκπαιδεύει σε όλα τα στάδια της βιολογικής καλλιέργειας και συλλογής.


Λένα Κορρέ


Η Λένα Φιλίππου Κορρέ, πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός, υπήρξε το πρώτο άτομο που προσελήφθη στην εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ ΤΟ 1996, πρωταγωνιστώντας στη ‘διαμόρφωση’ και ‘καθιέρωση’ του brand που μόλις είχε ‘γεννηθεί’ στο πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας. Έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις σε στρατηγικούς τομείς – Πωλήσεις, Marketing, Επικοινωνία, Εξαγωγές και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων. τώρα ηγείται του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Brand Development Director για την ΚΟΡΡΕΣ. Συνεργαζόμενη στενά με την ομάδα του τμήματος R&D, η Λένα συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης ενός προϊόντος.Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα ήταν η ανάπτυξη της σειράς ΚΟΡΡΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ με βρώσιμο γιαούρτι. Η δημιουργία μιας σταθερής καλλυντικής φόρμουλας που μπορεί να διατηρήσει όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του ‘ζωντανού’ γιαουρτιού, παραμένει ένα εργαστηριακό επίτευγμα και μια παγκόσμια καινοτομία για τη βιομηχανία των καλλυντικών. Η Λένα έχει προταθεί ως υποψήφια για το βραβείο Achiever Awards από το Βρετανικό Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού CEW (Cosmetic Executive Women). Στόχος του CEW είναι να προβάλλει τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται και πρωτοπορούν στη βιομηχανία των καλλυντικών, αναγνωρίζοντας τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους.15 Χρόνια ΚΟΡΡΕΣ  1996-2011


1973


Πίσω από τον πάγκο του Φαρμακείου της μητέρας του, ξεκινάει το παιχνίδι με τα συστατικά και τα προϊόντα. Σε ηλικία οκτώ ετών ο Γιώργος Κορρές πηγαίνει στις διημερεύσεις του Σαββάτου, τακτοποιεί τα ράφια, βοηθάει στην ετήσια απογραφή. Ένα απόγευμα ανακοινώνει ότι όταν μεγαλώσει θα φτιάχνει κρέμες. Η μητέρα του και οι πωλητές ελβετικής μάρκας καλλυντικών που βρίσκονται στο φαρμακείο, χαμογελούν.

 

1988


Φοιτητής της Φαρμακευτικής ακόμα ξεκινάει να εργάζεται στο Φαρμακείο Τζιβανίδη, το παλαιότερο Φαρμακείο Ομοιοπαθητικής στην Αθήνα. Εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με τα φυσικά φαρμακευτικά συστατικά, αναπτύσσοντας σκευάσματα από βότανα, φάρμακα φυσικής προέλευσης και στη συνέχεια καλλυντικά προϊόντα.

 

1992


Δημιουργεί στο φαρμακείο, Εργαστήριο Ομοιοπαθητικής στα πρότυπα εργαστηρίων του εξωτερικού. Με οδηγό την κληρονομιά αυτού του φαρμακείου, τη γνώση και την εμπειρία από τα 3,000 ομοιοπαθητικά σκευάσματα και το πάθος για τη φυσική κατεύθυνση, ξεκινάει να αναπτύσσει φόρμουλες που τις δοκιμάζει στους φίλους του.

 

1996


Γεννιέται η ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Η φιλοσοφία απλή - χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης και με χαρακτηριστική αισθητική που εμπνέει και «μας κάνει χαρούμενους». Πρώτο προϊόν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο. Πρώτο καλλυντικό και παγκόσμια καινοτομία – η πρώτη φυσική κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης – το Άγριο Τριαντάφυλλο, το οποίο παραμένει best-seller σε όλες τις αγορές, 15 χρόνια μετά.

1999


Η πρώτη εξαγωγή ξεκινάει…από ένα φαρμακείο της Κρήτης. Εκεί ανακαλύπτει ένας Αμερικανός τα προϊόντα κατά τη διάρκεια των διακοπών του και ζητάει να τα ‘ταξιδέψει’ εκτός συνόρων.

  

2000


Η buyer του καταστήματος Harvey Nichols στο Λονδίνο βλέπει τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ στη Νέα Υόρκη και τα ζητά για ένα νεοϊδρυθέν τμήμα με την ονομασία Beyond Beauty που συγκεντρώνει niche brands απ’ όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή αποτελεί το ξεκίνημα για συνεργασία με τα καλύτερα καταστήματα σε Αγγλία και Γαλλία [Selfridges, Harrods, Liberty’s, Bon Marche, Galleries Lafayette]. Σαφώς, δεν είναι μια κίνηση προσχεδιασμένη αλλά καταλήγει σε ένα φαινόμενο ντόμινο, όπου η μια χώρα ‘φέρνει’ την άλλη.

 

2002


Ανοίγει το πρώτο κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο εξωτερικό, στο κέντρο του Chelsea στο Λονδίνο. Οι Άγγλοι μαθαίνουν να πίνουν ρακόμελο και γεύονται παραδοσιακές μαραθόπιτες φτιαγμένες από τα χέρια της μαμάς Κορρέ. Τα εγκαίνια διακόπτονται στιγμιαία, όταν η ρακή που ζεσταίνεται στο πίσω μέρος του καταστήματος παίρνει φωτιά. Οι καλεσμένοι νομίζουν ότι πρόκειται για happening και χειροκροτούν.

 

2003


Λανσάρεται το Γιαούρτι Cooling Gel, η δεύτερη παγκόσμια καινοτομία της ΚΟΡΡΕΣ. Εμπνευσμένη από το παραδοσιακό ‘φάρμακο’ της γιαγιάς - γιαούρτι στην πλάτη για το έγκαυμα από τον ήλιο – η συγκεκριμένη καλλυντική φόρμουλα είναι η πρώτη στον κόσμο με βρώσιμο γιαούρτι. Αποτέλεσμα τριετούς ανάπτυξης, το Cooling Gel αποκτά φανατικό κοινό σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί ένα από τα κλασσικά best-seller του φαρμακείου, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 1,000 τεμάχια για κάθε ημέρα του καλοκαιριού. Την ίδια χρονιά ξεκινάει και η συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η πρώτη από μια σειρά συνεργασιών με τοπικούς καλλιεργητές, με σκοπό την ανάδειξη των πολύτιμων ελληνικών βοτάνων. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας απονέμει στον Γιώργο Κορρέ το Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

 

2004


Δύο νέα καταστήματα στη Βαρκελώνη και το μεγάλο άνοιγμα στην Αμερική, μέσω του δικτύου Sephora. Μια μικρή ελληνική εταιρεία – cult κατά τους Αμερικανούς – φαίνεται να κερδίζει σταδιακά το κοινό μιας κορεσμένης και απαιτητικής αγοράς. Παράλληλα  το Εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξεκινάει πρωτογενή έρευνα στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση, μελετώντας την ενδυνάμωση του πρωτεασώματος με φυσικά αντιοξειδωτικά.

 

2006


Τα ελληνικά βότανα ξεκινούν το επόμενο μεγάλο τους ταξίδι…Ασία - Ιαπωνία και Κίνα, οι πρώτοι σταθμοί. Πίσω στην Ελλάδα, η ομάδα δουλεύει εντατικά σε μία νέα σειρά προϊόντων, Κορρές Nutraceuticals, ανάμεσα στα οποία και η γνωστή μαρμελάδα με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι δια χειρός Παρλιάρου, η οποία βραβεύεται από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας. Την ίδια χρονιά λανσάρεται η σειρά μακιγιάζ Κορρές Χρώμα, βασισμένη στη φιλοσοφία περιποίησης του προσώπου με φυσικά δραστικά, ενώ η εταιρεία καταχωρείται στη λίστα των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στην Ευρώπη [247η].

 

2007


Η χρονιά ξεκινάει με τη μετεγκατάσταση στα Οινόφυτα. Το ταξίδι των ελληνικών βοτάνων συνεχίζεται με το άνοιγμα καταστημάτων σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Σανγκάη, Μαδρίτη, Βιέννη, Γενεύη, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απονέμει τιμητική διάκριση στον Γιώργο Κορρέ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία εισάγεται στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ το Νοέμβρη πραγματοποιείται το πρώτο διεθνές συνέδριο φυσικών καλλυντικών στο Παρίσι [Natural Beauty Summit / Cosmetics & Sustainability]. Ο Γιώργος Κορρές ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των διοργανωτών ανοίγει τη μία από τις τρεις μέρες του συνεδρίου.


2008


Η ΚΟΡΡΕΣ λαμβάνει το πρώτο Βραβείο Καινοτομίας – World’s Most Innovative Brand – στα βραβεία ICN [International Cosmetic News] & ΗΒΑ Global Expo. Πρώτο βραβείο και για το flagship κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο Σόχο της Νέας Υόρκης [Retail Renovation Competition 2008]. Η εταιρεία παρουσιάζει τον πίνακα Formula Facts στη συσκευασία των προϊόντων της, επικοινωνώντας με ειλικρίνεια και διαφάνεια το ποσοστό φυσικότητας κάθε φόρμουλας, καθώς επίσης και τα συστατικά που επιλέγονται/αποφεύγονται με τρόπο κατανοητό από όλους. Το τολμηρό – και πρωτόγνωρο για τη βιομηχανία καλλυντικών – βήμα επιβραβεύεται από καταναλωτές, ειδικούς και δημοσιογράφους, ενώ η Sephora Αμερικής χρησιμοποιεί τον πίνακα ΚΟΡΡΕΣ για την αξιολόγηση όλων των εταιρειών φυσικών καλλυντικών που εκπροσωπεί. Το Δεκέμβριο, λανσάρεται το πρώτο άρωμα ΚΟΡΡΕΣ. Ένα άρωμα που εκφράστηκε μέσα από τρεις [3] διαφορετικές συνθέσεις, η κάθε μία από τις οποίες δημιουργήθηκε ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες. Γκρας, Τόκυο, Γενεύη. Κοινός παρονομαστής ο Γιώργος Κορρές σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς παγκοσμίως - ένα διαφορετικό οίκο για κάθε άρωμα.

 

2009


Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της πρωτογενούς έρευνας στον τομέα Πρωτεάσωμα και Ανθρώπινη Γήρανση, η ΚΟΡΡΕΣ παρουσιάζει την τρίτη παγκόσμια καινοτομία της – την πρώτη φυσική σειρά αντιγήρανσης που επιτυγχάνει κλινικά αποτελέσματα καλύτερα των συμβατικών. Η σειρά Κερσετίνη & Βελανιδιά αποτελεί σταθμό για την εταιρεία, ανατρέποντας τη θεωρία που πρεσβεύει ότι μόνο οι συμβατικές αντιγηραντικές κρέμες έχουν αποτελεσματική δράση και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτιά της ‘χημείας’ της φύσης έναντι αυτής του εργαστηρίου. Στο τέλος της χρονιάς ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση της ελληνικής χλωρίδας, ένα μακροχρόνιο όραμα της ομάδας Κορρές με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των μοναδικών βοτάνων της χώρας. Ένα όραμα που εκφράζεται επίσης μέσα από την επιστημονική μελέτη των ιδιοτήτων των βοτάνων, την παροχή κινήτρων και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στις βιολογικές καλλιέργειες, το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο τοπικών συνεργατών/βιοκαλλιεργητών, αλλά και με τη δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως Οργανικών Βοτάνων μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα. Ενέργειες με έντονο περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην ουσιαστική υποστήριξη τοπικών κοινωνιών, στη διατηρησιμότητα φυτικών πληθυσμών και στην τελική παραγωγή ελληνικών οργανικών φυτικών εκχυλισμάτων εγγυημένης ποιότητας.

 

2010


Καλύτερο προϊόν του κόσμου η κρέμα νύχτας Κερσετίνη & Βελανιδιά, σύμφωνα με το αμερικανικό ELLE, ενώ το Marie Claire της ίδιας χώρας, ανακηρύσσει την κρέμα ημέρας ως ένα από τα ‘25 προϊόντα-θαύματα που θα αλλάξουν τη ζωή σας’. Στόχος της εταιρείας παραμένει η ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών προϊόντων, βασισμένων σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, η προαγωγή της έρευνας στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος και η ανάδειξη των πολύτιμων ελληνικών βότανων. Στο πλαίσιο αυτό η ερευνητική πρόταση της ΚΟΡΡΕΣ επιτυγχάνει τον υψηλότερο βαθμό πανευρωπαϊκά και εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η τετραετής μελέτη αντιγηραντικής και αντιηλιακής δράσης 3,600 φυσικών αντιοξειδωτικών δραστικών. Η μελέτη σε συνεργασία με 7 πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού θα ολοκληρωθεί το 2014 [From Biodiversity to Chemodiversity: Novel Plant Produced Compounds with Agrochemical and Cosmetic Ιnterest, AGROCOS].

 

2011


15 χρόνια μετά, ο Γιώργος Κορρές επιστρέφει στην κλασσική συνταγή του παππού του βασισμένη αυτή τη φορά στα αρωματικά φυτά της Νάξου και παρουσιάζει ένα συλλεκτικό, ευεργετικό ρακόμελο, γιορτάζοντας έτσι το μικρό αυτό ταξίδι μιας ελληνικής μάρκας μέσα από το φαρμακείο με συνοδοιπόρους τους φίλους, συμφοιτητές, συναδέλφους φαρμακοποιούς.


Korres