ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ  ΝΤΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ

DOGRAMATZIS  PHARMACIES, ATHENS, GREECE (4 LOCATIONS)

Φαρμακεία: Λ. Μαραθώνος 112 & Λ. Κλεισθένους 223, Γέρακας -

                    Λ. Εθν. Αντιστάσεως 31-33, Καισαριανή -

                    Λ. Στρ. Αλεξ. Παπάγου 9, Ζωγράφου


Copyright © 2017 www.ddpharmacies.com

Προστασία Πνευματικών Δικαιωμάτων - All rights reserved.

Ενημέρωση: Ιανουάριος 2017


Χάρτης Ιστοσελίδας - Site Map

Ακολουθείστε μας

Κεντρική Φαρμακεία μας Προιόντα Υπηρεσίες Προσωπικό Πληροφόρηση Επικοινωνία Multimedia Our pharmacies Health - Drugs Health calculators Entertainment

Οι ειδικοί απαντούν


Chicco

1. Ερώτηση: Πώς θα προετοιμαστώ ψυχικά και σωματικά για το γεγονός της εγκυμοσύνης;


Απάντηση: Η εγκυµοσύνη είναι µια σχέση µητέρας - εµβρύου, που η γυναίκα τη βιώνει µέσα στο ίδιο της το σώµα. Καλό είναι κάποια ώρα της ηµέρας, να την αφιερώνετε αποκλειστικά στην επικοινωνία σας µε το έµβρυο. Έτσι, αρχίζουν να αναπτύσσονται από πολύ νωρίς ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο σας, που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, ενώ παράλληλα έχει πολλά πλεονεκτήματα για το έμβρυο:
• Εξελίσσεται ο εγκέφαλος του,
• Επιτυγχάνεται καλύτερος µυϊκός τόνος,
• Επιτυγχάνεται καλύτερη αναπνοή,
• Έχει την αίσθηση βαθιάς ασφάλειας και αποδοχής,
• Τέλος από τον χτύπο της καρδιάς σας, τον ρυθµό της αναπνοής σας, τις κινήσεις σας και τη φωνή σας καταλαβαίνει τα συναισθήµατα σας και επικοινωνεί µαζί σας.
Να θυμάστε ότι πρέπει να σκέφτεστε θετικά γιατί η συχνή έκθεση σας στο στρες, προδιαθέτει και το έµβρυο στο άγχος.


2. Ερώτηση: Πώς θα βοηθήσω να νιώσει πιο κοντά στην εγκυμοσύνη μου ο σύντροφός μου Ποιός είναι ο ρόλος του συντρόφου στην εγκυμοσύνη;


Απάντηση: Προσπαθήστε να τον φέρετε όσο πιο κοντά στην εγκυµοσύνη σας, να τον βοηθήσετε να νιώσει την εγκυµοσύνη και την πατρότητα µέσα από εσάς:
• Να του λέτε τα συναισθήµατα σας,
• Να τον προτρέπετε να αγγίζει την κοιλιά σας ώστε να νιώθει και ο ίδιος τις κινήσεις του μωρού,
• Να μοιράζεστε μαζί του τις ανησυχίες και τις αγωνίες σας.
Έτσι ο σύντροφος σας θα πάψει να είναι θεατής και θα γίνει συνοδοιπόρος σε αυτή την σηµαντική περίοδο της ζωής σας.


3. Ερώτηση: Τί θα πρέπει να προσέχω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Απάντηση: Συνιστάται να φοράτε ρoύχα άνετα τα οποία δεν θα σας πιέζουν, ώστε το δέρµα να αναπνέει και να μη διακόπτεται η κυκλοφορία του αίµατος.
Επίσης πρέπει να περιορίζετε την χρήση παπουτσιών με ψηλά τακούνια. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες πτώσεων και τραυµατισµών.
Λόγω της διαφορετικής λειτουργίας των ορµονών, µπορεί να παρουσιαστούν αλλαγές στην υφή του δέρµατος. Χρησιµοποιώντας µια ενυδατική κρέµα µπορείτε να διατηρήσετε τη σωστή υγρασία της επιδερμίδας.
Όταν κάνετε μπάνιο συνιστάται το νερό να μην είναι πολύ καυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία ελοχεύει τον κίνδυνο αποβολής. Τέλος, για την καθαριότητα των γεννητικών οργάνων συνιστάται η χρήση ενός ουδέτερου σαπουνιού.
Λόγω της αύξησης του όγκου των µαστών υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστούν ραγάδες. Μετά το µπάνιο συνιστάται επάλειψη µε µια ειδική κρέµα για την πρόληψη των ραγάδων.
Η ανάγκη για ξεκούραση θα αυξάνεται όσο προχωράει η εγκυµοσύνη. Το βράδυ καλό θα ήταν να κοιµάστε νωρίς ώστε να συµπληρώνετε 8 ώρες ύπνου.


4. Ερώτηση: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Η διατροφή την περίοδο αυτή θα πρέπει να περιέχει κυρίως τροφές πλούσιες σε ουσίες χρήσιµες για τον οργανισµό, έτσι ώστε να µην παίρνετε περιττό βάρος και ταυτόχρονα να προσφέρετε τα απαραίτητα στοιχεία στον οργανισµό σας αλλά και στο έµβρυο. Η ιδέα ότι η έγκυος γυναίκα τρώει για δύο έχει αποδειχθεί ψευδής, τουλάχιστον όσον αφορά στην ποσότητα. Η ποιότητα της διατροφής όµως αξίζει ιδιαίτερης προσοχής για να επιτευχθεί η επιθυµητή κατάσταση υγείας, τόσο για τη µητέρα όσο και για το έµβρυο.


5. Ερώτηση: Πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Έχει αποδειχτεί ότι η συγκέντρωση των επιπέδων νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίµα είναι 1,5 µε 3 φορές υψηλότερη στις καπνίζουσες µητέρες. Η νικοτίνη περνά στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και εμποδίζει τις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στον οργανισμό του, ενώ περιορίζει το ποσοστό του οξυγόνου που χρειάζεται το έμβρυο για να αναπτυχθεί σωστά. Γενικά τα μωρά των μητέρων που καπνίζουν, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννηθούν ελλειποβαρή και με προδιάθεση για αναπνευστικά προβλήματα καθώς και την ανάπτυξη άσθματος, ενώ παρουσιάζουν εύκολα βήχα, ωτίτιδες και κρυολογούν πιο εύκολα. Αντίστοιχα, κατά τον θηλασμό οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου περνούν στο αίμα του μωρού μέσω του γάλακτος της μητέρας.


6. Ερώτηση: Πρέπει να χρησιμοποιώ ειδικά εσώρουχα τώρα που το σώμα μου αλλάζει;

Απάντηση: Από τις πρώτες εβδοµάδες της εγκυµοσύνης, το σώµα αρχίζει να αλλάζει. Το στήθος και η κοιλιά αυξάνονται σταδιακά σε όγκο και σε βάρος. Καθώς η εγκυµοσύνη προχωράει, το δέρµα και το µυϊκό σύστηµα της κοιλιάς τεντώνονται βαθµιαία. Είναι σηµαντικό να χρησιµοποιείτε ειδικά εσώρουχα εγκυµοσύνης που προσαρµόζονται στις αλλαγές του σώµατος χωρίς να το σφίγγουν ενώ παρέχουν σωστή στήριξη.


7. Ερώτηση: Το στήθος μου απαιτεί ειδική φροντίδα & προσοχή;

Απάντηση: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το στήθος απαιτεί ειδική φροντίδα και προσοχή, ώστε να είναι έτοιμο και υγιές για το θηλασμό. Είναι αναγκαίο λοιπόν να βοηθήσετε το στήθος σας με έναν ειδικό στηθόδεσμο κατάλληλο για την ανάπτυξη του στήθους. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στηθόδεσμους χωρίς μπανέλες, ώστε να μην πιέζονται οι αδένες. Το στήθος θα πρέπει να πλένεται προσεκτικά και να ενυδατώνεται.
Για να το δυναμώσετε κάντε ντους με εναλλαγές κρύου & ζεστού νερού ή ελαφρύ μασάζ με μαλακό γάντι. Ακόμη, για να προετοιμαστεί το στήθος για το θηλασμό και να αυξηθεί η ελαστικότητά της θηλής, κάντε ελαφρύ μασάζ, από τη βάση του στήθους προς τη θηλή. Τέλος, ενυδατώστε το δέρμα, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.


8. Ερώτηση: Ποιά τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού για το μωρό;

Απάντηση:
• Το μητρικό γάλα έχει ό,τι χρειάζεται ένα μωρό στη σωστή αναλογία.
• Είναι πιο εύπεπτο από τα υπόλοιπα τυποποιηµένα γάλατα, γιατί είναι ειδικό για το µωρό.
• Οι ξένες πρωτεΐνες µπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, ειδικά σε πολύ µικρά µωρά. Η πρωτεΐνη του ανθρώπινου γάλακτος περιέχει τα απαραίτητα αµινοξέα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήµατος του μωρού.
• Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει έχουν καλύτερη πνευματική ανάπτυξη.
• Μια ειδική ορµόνη στο μητρικό γάλα συμβάλλει στην ηρεμία του βρέφους.
• Η αύξηση του ψυχικού δεσµού µε την µητέρα κάθε άλλο παρά κακομαθαίνει το παιδί, αντίθετα τα παιδιά που έχουν απολαύσει σωματική επαφή με την μητέρα έχει αποδειχθεί ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο γρήγορα ανεξάρτητα.
• Λιγότερες πιθανότητες λοιμώξεων του Αναπνευστικού και του Γαστρεντερικού συστήματος.

Προστατεύει από:
• Ιώσεις, Αλλεργίες, Αναιµία,
• Νεανικό διαβήτη,
• Μελλοντικό κίνδυνο στεφανιαίας νόσου,
• Παχυσαρκία,
• Τερηδόνα,
• Επίµονη διάρροια,
• Ελκώδη κολίτιδα,
• Σύνδροµο δυσαπορρόφησης,
• Χειρουργικές επεµβάσεις του πεπτικού συστήµατος,
• Ανεπάρκεια της I.G.A ανοσοσφαιρίνης.Chicco